KROHNE INOR firar 80 år av innovationer

Under 2019 firar KROHNE INOR 80 år som temperaturspecialist och innovatör till processindustrin. Bolaget har under resans gång byggt upp en unik kompetens på marknaden och finns idag representerat i över 130 länder. Med en lång historik av innovationer är KROHNE INOR’s ambition att fortsätta driva utvecklingen framåt med fokus på kundnytta och användarvänlighet.

Framtidens plattform av signalomvandlare
1939 började KROHNE INOR sin långa resa mot att bli specialister inom industriell temperaturmätning. Från att ha utvecklat världens första huvudmonterade signalomvandlare 1974 fortsätter KROHNE INOR att ständigt driva utvecklingen framåt. Med den nya innovativa transmitterplattformen sätter KROHNE INOR en ny standard på marknaden genom ökad processkontroll och mer intuitiv användarupplevelse.

Med en rad nya funktioner skapar KROHNE INOR nya sätt att arbeta med signalomvandling. Fokus har varit att bibehålla den höga produktkvalitén och samtidigt förenkla vardagen för slutanvändaren.

Som en del av den nya plattformen har KROHNE INOR utvecklat ett trådlöst koncept för konfigurering och monitorering av signalomvandlarna. Genom att integrera de trådlösa teknikerna NFC och Bluetooth möjliggör KROHNE INOR kommunikation med omvandlaren via en smartphone eller surfplatta utan att behöva avlägsna enheten från processen. Något som har blivit mycket uppskattat bland kunderna.

– Vi är oerhört glada och stolta över våra senaste innovationer. De visar att vi alltid har kunden i fokus och att vi är med och driver digitaliseringen framåt, säger Benny Björkander VD för KROHNE INOR.

Nya möjligheter med tryckgivare
Genom 2016 års lansering av OPTIBAR-serien utökade KROHNE INOR sitt sortiment med processinstrument till att också omfatta tryckmätningar. Som leverantör av både temperatur- och tryckinstrument kan KROHNE INOR erbjuda mer kompletta lösningar till processindustrin.

Ett kvitto på den lyckade introduktionen på marknaden var den stora ordern från BillerudKorsnäs som KROHNE INOR vann mindre än ett år efter lanseringen. KROHNE INOR fick förtroendet att leverera över 750 processinstrument som omfattar tryckgivare, temperaturgivare och signalomvandlare till en av världens största kartongmaskiner på Gruvöns bruk.

Pressbilder

NFC kommunikation med Smartphone
NFC kommunikation med Smartphone
KROHNE INOR trådlöst koncept
KROHNE INOR trådlöst koncept
Produktsortiment: OPTIBAR Tryckgivare
Produktsortiment: OPTIBAR Tryckgivare
Differenstryckgivare OPTIBAR DP 7060 C
Differenstryckgivare OPTIBAR DP 7060 C

Presskontakt

Benny Björkander
VD
Benny.Bjorkander@inor.se
040 – 312 501

Patrik Jacobsson
Marknadskommunikationsansvarig
Patrik.Jacobsson@inor.se
040 – 312 502

Menu

Kontakta oss

Vad gäller ditt ärende?

Hittar du inte vad du söker? Gå till Kontakta oss