KROHNE INOR firar 75 år av temperaturmätning

KROHNE Inor: Mer än 80 år av temperaturmätning

INOR grundas

INOR Process AB grundades av österrikaren Alfred Brakl som emigrerade till Sverige under 1930-talet. Med fokus på temperatur redan från början, startade företaget som ett försäljningsbolag av temperaturinstrument och tillhörande komponenter. Under de följande åren, expanderade Brakl genom att upprätta en egen produktion av temperaturprodukter och matchande tjänster.

Första huvudmonterade transmittern

Inte nöjd med vad som fanns på marknaden vid den tiden, bestämde han sig under 1960-talet för att utveckla sin egen signalomvandlare. Från denna idén härstammar en milstolpe för signalomvandlare: 1974, introducerade INOR den första huvudmonterade signalomvandlaren. Sedan dess har den huvudmonterade signalomvandlaren blivit internationell standard och har i stor utsträckning bidragit till att lyfta fram INOR som ett innovativt företag.

Egen tillverkning av givare

Framsteg gjordes också när det gäller temperaturgivare. Genom egen tillverkning, som startade 1950, hade man redan vid den tiden ett omfattande antal varianter av givare. Sedan dess har KROHNE INOR skaffat sig stor erfarenhet inom tillverkningen av standard- och specialvarianter, förädling och bearbetning av olika material, samt design och processanslutningar av industriella temperaturgivare. Redan 1995 var INOR certifierade enligt EN ISO 9000, sedan 2002 är det också certifierade enligt EN ISO 14001.

INOR  förvärvas av KROHNE koncernen

2006 förvärvades INOR av KROHNE koncernen, Internationellt erkända som en tillverkare av flödes- och nivåmätare. Det tyska företaget letade efter ett expertföretag inom temperaturmätning för att kunna erbjuda sina kunder en bredare portfölj. INOR blev KROHNE Inor och sedan dess har fokus varit på att utvidga produktportföljen och globalisera sin verksamhet. Genom att kombinera båda namnen tog man tillvara på det starka varumärket INOR.

Produkter och tjänster i mer än 100 länder världen över

2011 flyttade företaget till sin nuvarande plats i Malmö då man var i behov av större utrymme för att kunna utöka sina produktions-och monteringslinjer. Idag finns KROHNE Inors produkter och tjänster tillgängliga i mer än 100 länder världen över. Ett exempel på företagets framgångsrika insatser var leveransen till solenergianläggningen Solana i Arizona, USA, dit INOR levererade över 1 100 mätpunkter och ett antal unika special- och mångpunktsgivare. I ordern ingick 1 148 transmittrar av typen IPAQ 520, en HART®-transmitter med SIL2-godkännande.

Lansering av tryckgivare

I samband med Processteknikmässan i göteborg 2016 lanserades OPTIBAR-serien. Detta för att utöka KROHNE Inor sortiment med processinstrument till att också omfatta tryckmätning. OPTIBAR-serien omfattar en rad tryckgivare med keramiska eller metalliska mätceller, applikationsspecifika membrantätningar, primära element samt tillbehör som passar för en lång rad applikationer inom processindustrin.

Nytt koncept för trådlös konfigurering och monitorering

Med det nya trådlösa konceptet INOR Connect introducerar KROHNE Inor ett helt nytt sätt att konfigurera och monitorera signaomvandlare. Genom att integrera de trådlösa teknikerna NFC och Bluetooth möjliggör KROHNE Inor kommunikation med omvandlaren via en smartphone eller surfplatta utan att behöva avlägsna enheten från processen.