KROHNE INOR: 75 år av temperaturmätning

I år firar KROHNE INOR 75 år i temperaturbranschen och därmed 75 år som samarbetspartner till svensk industri. Ett uppdrag baserat på förtroende som vi är stolta över och ser fram emot att utveckla vidare i framtiden.

1939 togs de första stegen i INOR:s historia. Alfred Brakl utvandrade från Österrike till Sverige och startade INOR Process AB. Redan från allra första början låg företagets fokus på temperaturmätning. I startskedet var företaget försäljningsagent för temperaturgivare och tillhörande komponenter.

Med tiden expanderade INOR och startade montering av instrument och service. På sextiotalet började INOR utveckla egna temperaturtransmittrar, vilket ledde till ett stort genombrott 1974. INOR uppfann och utvecklade då världens första temperaturtransmitter för huvudmontage. Den huvudmonterade transmittern har sedan dess blivit internationell standard. Detta arv har förvaltats väl i och med att ännu fler egna transmittrar av hög kvalitet har utvecklats och gjort INOR till ett välkänt varumärke över hela världen.

INOR har tillverkat temperaturgivare och transmittrar sedan 1950-talet och har med tiden utvecklat en omfattande kompetens inom industriell temperaturmätning. Produktsortimentet har ökat och innefattar både standardprodukter och unika, kundanpassade instrument i olika former och material.

1995 certifierades INOR enligt ISO 9000, vilket var ett viktigt steg på vägen för att etablera INOR som ett ledande kvalitetsföretag.

2006 förvärvades INOR av KROHNE. Produktsortimentet och kompetensen inom temperaturmätning var exakt det som KROHNE letade efter för att utöka sin portfölj inom högkvalitativa processinstrument. Utvecklingsarbetet på INOR har sedan dess fokuserat på att fortsätta utöka produktsortimentet och globalisera utbudet. Ett exempel på detta var leveransen till solenergianläggningen Solana i Arizona i USA, dit INOR levererade över 1 100 mätpunkter och ett antal unika specialgivare och mångpunktsgivare. I ordern ingick 1 148 transmittrar av typen IPAQ 520, en HART®-transmitter med SIL2-godkännande.

2011 flyttade företaget till nya lokaler för att få bättre processtyrning, mer utrymme och större kapacitet. Samtidigt bytte företaget namn till KROHNE INOR för att tydliggöra de båda företagens starka varumärken.

Idag finns KROHNE INOR:s produkter representerade i mer än 100 länder världen över och kan erbjuda ett ännu större produktsortiment som täcker alla typer av industriella temperaturmätinstrument.

Besök vår mikrosida för ytterligare information och tillbakablickar.

KROHNE INOR firar 75 år logo
Menu

Kontakta oss

Vad gäller ditt ärende?

Hittar du inte vad du söker? Gå till Kontakta oss