Processer med stort mekaniskt slitage

Bransch: Papper & Massa

Tryckgivare OPTIBAR PC 5060 installerade i rörledningar
Tryckgivare OPTIBAR PC 5060 installerade i rörledningar

Inom pappers och massaindustrin transporteras en blandning av vatten och pappersmassa i rörledningar. Beroende på koncentrationen av pappersmassan och flödeshastigheten, kan mekaniskt slitage uppstå. Detta kan leda till trasiga processinstrument och i värsta fall stillestånd i processen. I synnerhet är tryckgivare med tunna metalliska membran mycket känsliga.

I vårt sortiment av tryckgivare erbjuder vi en speciellt anpassad lösning för denna typ av applikationer. Mätcellen på OPTIBAR PC 5060 är gjord av safirkeramik, som är tio gånger hårdare än rostfritt stål och ger utmärkt beständighet mot slitage. Vätskor med fibrer eller fasta partiklar har därav ingen inverkan på livslängden och prestandan hos tryckgivaren.

Keramiskt membran
Ett keramiskt membran är korrosionsbeständig mot nästan alla medier och är även okänslig för tillfälligt vacuum som kan uppstå i processer.

Genom att flushmontera (plant liggande mot processen) givaren förhindrar man att membranet kloggar igen och påverkar mätvärdet. Alla specifika processanslutningar, som vanligtvis används inom pappers och massaindustrin, finns tillgängliga (t.ex. M44x1.25, M30x1.5, passve etc.). Dessutom garanterar den keramiska mätcellen tålighet mot maximal överbelastning och vakuumresistens för hög anläggningstillgänglighet.

Tryckgivare: OPTIBAR PC 5060
Tryckgivare: OPTIBAR PC 5060