Stororder till världens största solenergianläggning

KROHNE INOR har tagit en stororder inom solenergi. Ca 1100 temperaturmätpunkter i Solana-projektet kommer att utrustas med KROHNE INOR temperaturgivare och signalomvandlare. Solana Generating Station Project är en 280 MW solenergianläggning av s.k. CSP-typ (Concentrating Solar Power) som byggs utanför Phoenix, Arizona i USA. Anläggningen som byggs och ägs av spanska Abengoa Solar är världens största CSP anläggning. I full drift kommer anläggningen att förse 70000 hushåll med el – d.v.s. ungefär lika många hushåll som i Helsingborg kommun.

Leveranserna startar i maj och temperaturgivarna ska användas för att styra och övervaka temperaturen i salttankarna. På natten eller då solen är skymd används värmeenergin i salttankarna för att säkerställa en kontinuerlig energiförsörjning till anläggningens kunder. Förutom ”heavy-duty” industrigivare kommer KROHNE INOR även att leverera speciella tankgivare och mångpunktsgivare med längder upp till 32 meter. Ordern omfattar även mer är 900 st IPAQ 520 signalomvandlare med hög noggrannhet, unik stabilitet över tid samt inbyggd diagnostik och back-up funktioner för hög processäkerhet.

”Genom att välja KROHNE har Abengoa Solar valt en leverantör som har gedigen erfarenhet av utrustning för större solenergianläggningar typ CSP,” säger Benny Björkander, VD för KROHNE INOR. ”Solenergi är på stark frammarsch globalt som förnybar energi och därför blir en order av denna storlek ett bevis på vår strategi att bli en ledande leverantör inom stora temperaturmätningsprojekt,” fortsätter han. KROHNE INOR är ett helägt dotterbolag i KROHNE koncernen som har utvecklat och tillverkat temperaturmätningsutrustning i mer än 70 år.

Ladda ner hela pressreleasen här.
Ladda ner pressbilder här.

Pressbilder

Presskontakt

Benny Björkander
VD
Benny.Bjorkander@inor.se
040 – 312 501

Patrik Jacobsson
Marknadskommunikationsansvarig
Patrik.Jacobsson@inor.se
040 – 312 502

Menu

Kontakta oss

Vad gäller ditt ärende?

Hittar du inte vad du söker? Gå till Kontakta oss