KROHNE INOR säkerställer driften för en av världens största kartongmaskiner

BillerudKorsnäs har valt KROHNE INOR som leverantör av processinstrument för storinvesteringen på Gruvöns bruk. Ordern innebär att KROHNE INOR kommer att leverera tryck- och temperaturinstrument för att säkerställa driften för en av världens största kartongmaskiner.

Vid anläggningen Gruvöns bruk med ca 850 anställda tillverkas kraftpapper, säckpapper, wellråvaror, vätskekartong, cupstock och avsalumassa. Den nya investeringen i bruket är en 350 meter lång kartongmaskin. Med en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen blir maskinen en av de största i världen i sitt slag. Totalt kommer BillerudKorsnäs att investera 5,7 miljarder i den nya maskinen som beräknas vara i drift under första kvartalet 2019.

Ordern som KROHNE INOR tagit hem är ett ramavtal med över 750 processinstrument som omfattar tryckgivare, temperaturgivare och signalomvandlare.

– Avtalet med BillerudKorsnäs är ett kvitto på att vår lansering av KROHNE:s tryckgivare under hösten 2016 var rätt. Vi kompletterade vår starka temperaturportfölj med lika starka tryckgivare och tillbehör. BillerudKorsnäs val är en kvalitetsstämpel för oss och vi ser fram emot ett långt och bra samarbete.
säger Benny Björkander, VD på KROHNE INOR
.

Presskontakt

Benny Björkander
VD
Benny.Bjorkander@inor.se
040 – 312 501

Patrik Jacobsson
Marknadskommunikationsansvarig
Patrik.Jacobsson@inor.se
040 – 312 502

Pressbilder

Gruvön
BillerudKorsnäs produktionsanläggning Gruvön
Differenstryckgivare OPTIBAR DP 7060 C
Differenstryckgivare OPTIBAR DP 7060 C
Flygfoto över Gruvön
Flygfoto över Gruvön
Benny Björkander VD på KROHNE INOR
Benny Björkander VD på KROHNE INOR
Menu

Kontakta oss

Vad gäller ditt ärende?

Hittar du inte vad du söker? Gå till Kontakta oss