KROHNE INOR lanserar en ny serie kompaktgivare

Förkonfigurerade kompaktgivare för temperaturmätning i vätska och gas
Standardanslutningar, instickslängder och mätområden för de vanligaste process- och OEM-applikationerna

Med OPTITEMP TRA-C10, TRA-C20 och TRA-C30, introducerar KROHNE INOR en ny serie kompaktgivare för temperaturmätning. Givarna följer den nuvarande trenden inom industrin där traditionella temperaturgivare ersätts med kompakta givare, speciellt i OEM‑applikationer. Till skillnad från traditionella givare som måste konfigureras genom att välja bland olika kombinationer av mätinsatser, skyddsfickor, transmittrar, är kompaktgivarna förkonfigurerade för att möta de vanligaste kraven gällande mätområde, instickslängd samt process- och elektriska anslutningar.

Deras främsta fördel är den kompakta designen som håller på att bli en allt viktigare egenskap i många process-och OEM-applikationer där det är begränsat utrymme för temperaturgivare.Även om givarna riktar sig mot olika applikationer delar de samma grundkonstruktion och är utrustade med Pt100 klass A sensorelement och integrerad transmitter, som täcker temperaturområdet från -50 … +150°C (utan integrerad transmitter 200°C).

Kompaktgivarna levereras förkonfigurerade med fasta mätområden, 4 … 20mA utgång och med instickslängderna 50 eller 100 mm. Detta gör att de kan installeras direkt utan någon extra programmering.  Den snabba svarstiden (för vatten t0.5 = 3.2 s, t0.9 = 9.0 s) ger snabbt en indikation på förändringar i processen och möjlighet att agera direkt.

Med kapslingsklass IP67/65 är sensorerna dammtäta och kan användas i våta utomhusmiljöer. En robust, mekanisk design utan några rörliga delar gör att givarna står emot mekanisk stress och ogynnsamma miljöförhållanden.

OPTITEMP TRA-C10 är en hygienisk kompaktgivare som främst riktar sig mot OEM-applikationer inom livsmedel-, läkemedel- och den sanitära industrin. Som standard levereras den med processanslutning ISO 2852 DN25/38, och M12-kontakt som elektrisk anslutning. OPTITEMP TRA-C10 kan CIP (Clean-in-place) rengöras.

OPTITEMP TRA-C20 är en kompaktgivare för generella processapplikationer. Den levereras med G1/2” processanslutning och elektrisk anslutning Valve EN 175301-803.

OPTITEMP TRA-C30 är en kompaktgivare med processanslutning G1/2” och M12-kontakt som elektrisk anslutning.

KROHNE INOR, Instrumentfirman Inor Process AB, är ett helägt dotterbolag i KROHNE koncernen som har utvecklat och tillverkat temperaturmätningsutrustning i mer än 70 år. KROHNE INOR är baserat i Malmö, Sverige, och är även KROHNE’s globala teknik- och utvecklings-center för temperaturmätning.

Ladda ner hela pressreleasen här.
Ladda ner pressbilder här.

Pressbilder

Presskontakt

Benny Björkander
VD
Benny.Bjorkander@inor.se
040 – 312 501

Patrik Jacobsson
Marknadskommunikationsansvarig
Patrik.Jacobsson@inor.se
040 – 312 502

Menu

Kontakta oss

Vad gäller ditt ärende?

Hittar du inte vad du söker? Gå till Kontakta oss